trek je ook wel eens bij vergissing je trui achterstevoren aan?

Trui uittrekken – trui aantrekken

Er zijn al heel wat diepzinnige beschouwingen geschreven over hoe mensen een trui uittrekken dan wel hoe ze een trui zouden moeten uittrekken. En dat vrouwen en mannen dit op verschillende manieren doen. Daar heb ik niets aan toe te voegen.
Daarom gaat het gedicht en de onderstaande toelichting niet over het uittrekken maar het aantrekken van truien. En van sweaters, polo’s en t-shirts.

Een label aan de linker binnenkant

Er zijn vast grotere problemen in de wereld dan dit, maar toen het mij opviel dat al mijn shirts en truien binnenin een labeltje aan de linkerkant hadden, vroeg ik mij af hoe dat zou komen. Hoe universeel is dit? Geldt het alleen voor de merken die ik toevallig koop? Is dit alleen zo op de Europese markt? Hoe dan ook, ik gebruik dit fenomeen om bij t-shirts en truien makkelijk te zien of ik ze goed aantrek. Het labeltje voorkomt dat ik ze verkeerd om aandoe.

Als de lezer andere ervaringen heeft, dan hoor ik dat graag.

Poloshirts en overhemden

Ook in poloshirts zit steevast een labeltje aan de linker binnenkant ingenaaid. Maar bij een polo is de voorkant goed herkenbaar aan de knoopjes. Een polo kun je bijna niet verkeerd om aantrekken. Dat geldt nog sterker voor overhemden, die hebben heel veel knoopjes aan de voorkant. Maar toch weer zo’n labeltje.

Poppekleertjes

Grappig dat het fenomeen ook voor poppekleertjes geldt. Jong geleerd is oud gedaan.

Gele trui

Zou er in de gele trui ook zo’n labeltje zitten?

Broeken

Een lezer merkte op dat er in broeken ook een labeltje zit, namelijk bovenaan achterin, en vroeg zich af of dit ook een hulpmiddeltje is hoe een broek aan te trekken. Maar dat lijkt onaannemelijk, want de kans dat iemand een broek zonder zo’n labeltje ondersteboven aantrekt, is wel heel erg klein.