graancirkels

Graancirkels en buitenaardse wezens

Onderhand is het bekend hoe mensen graan kunnen plattrappen in cirkels maar ook in heel complexe figuren. Maar toen de eerste graancirkel werd ontdekt (1978) werd die door sommigen uitgelegd als bewijs van de aanwezigheid van buitenaardse wezens. Mensen zouden zoiets nooit kunnen maken, omdat de rest van het korenveld onaangetast was gelaten. Bovendien zou het plat gebogen graan ongeknakt en ongebroken zijn. Heel speciaal dus. De aliens gaven ons hiermee signalen.

Doug Bower en Dave Chorley

In 1991 onthulden Doug Bower en Dave Chorley (Engeland), hoe zij sinds 1978 meer dan 200 graancirkels maakten met een touw en een paar planken. Na deze uitleg nam het aantal graancirkels over de hele wereld rap toe.

Kijk bijvoorbeeld deze video’s https://www.youtube.com/watch?v=kvZfpptMTm0   of   https://www.youtube.com/watch?v=uiebHwmw488 .

Of lees het verhaal van de Nederlandse kunstenaar Remko Delfgaauw die op spannende wijze beschrijft hoe hij met 5 vrienden ’s nachts prachtige graancirkels creëert. https://skepsis.nl/cirkelmakers/

Moeizame communicatie

De graancirkel is klaar. De aliens vertrekken weer naar hun eigen ster.

Wat mij altijd verbaast in de verhalen over de signalen die de aliens voor ons achterlaten door middel van graancirkels, is het volgende. De dichtstbijzijnde ster is 5 lichtjaar weg. De dichtstbij gelegen planeet bewoond door intelligent leven waarschijnlijk verder. Als wezens van die planeet naar de aarde kunnen komen, moeten zij over technologie beschikken die de onze heel ver overstijgt. Waarom geven zij dan van die moeilijk te interpreteren tekens af? Hebben ze geen betere methodes om met ons te communiceren dan stiekem ‘s nachts hier en daar een graancirkel te leggen?