Podcast ‘Studenten in Delft’

Audiotour 11 in het project
‘Delft tussen de regels’

De podcast/audiotour ‘Studenten in Delft’ is te beluisteren of te downloaden via de website van Delfia Batavorum  
https://www.delfia-batavorum.nl/audiotours/audiotour-11

Onderdeel van deze audiotour is het gedicht vierkantegatenboor uit de bundel poëzie voor bèta’s van Tom Rigters, oud-student aan de Technische Universiteit Delft. Het gedicht speelt zich af in het Gereedschapmuseum Mensert.

Vierkantegatenboor

Dat Delft een studentenstad is zullen we weten. Ook in literair werk blazen studenten een flinke partij mee. In een enkel geval zelfs wagen technische (oud-)studenten zich zelf aan het schrijven van gedichten en verhalen. In deze wandeling maken we kennis met studenten aan de kweekschool, de Indische Instelling, de Technische Universiteit en z’n voorlopers. Ook hospita’s, de mensa en lustrumvieringen van het Delftsch Studenten Corps komen voorbij.

Deze wandeling door Delft kan op een zelfgekozen moment worden gelopen. Vanuit de luie stoel ‘luisterwandelen’ is natuurlijk ook mogelijk. De audiotour is gratis, maar een vrijwillige bijdrage, die ten goede komt aan de Stichting KinderAcademie Delft, wordt zeer op prijs gesteld. Richtlijn: €10 p.p. per wandeling.
Voor meer informatie: https://www.delfia-batavorum.nl/audiotours/audiotour-11

Deze audiotour is onderdeel van een serie van 12 literaire wandelingen uit het project ‘Delft tussen de regels’. Dit project is een initiatief van Rotaryclub Delft-Vermeer. De literaire audiotours zijn bedacht, gemaakt en geproduceerd door het collectief DelftTussenDeRegelaars, dat gevormd wordt door drie cultuurprofessionals:

> Margriet van Bebber:   Voice over
> Piet van der Pas:         Stemacteur
> Titus Leeuw:              Componist/audio-engineer     miauw.nu
> Margriet van Bebber: Samenstelling https://hetschrijfbedrijf.com/