bakerpraat

Puntbuik of ronde buik

Ontwikkel je tijdens je zwangerschap een puntbuik? Dan wordt het volgens de praatjes een jongen. Of krijg je juist een ronde buik? Dan wordt het een meisje.

Hoe moet je reageren op zo’n voorspelling, die sowieso ruwweg in 50% van de gevallen uitkomt? En als die niet uitkomt, dan was de buik misschien toch niet zo rond of zo puntig. En hoe luidt de voorspelling als de buik tussen rond en puntig in zit?

Brengt de ooievaar een ronde draagdoek, dan is het een meisje.
Bakerpraat in het kwadraat.

Voorspellende waarde

Grappig om te zien dat deze wijsheid steeds herhaald wordt met punt-jongen en rond-meisje. Terwijl andersom, dus punt-meisje en rond-jongen, een even kleine voorspellende waarde heeft.

Waarzegger, paragnost, helderziende, medium, astroloog

Waarzeggers, paragnosten, helderzienden, mediums en astrologen voorspellen niet alleen je toekomst maar ook je heden en je verleden. Lees het boeiende relaas van Michael Shermer op skepsis.nl, hoe hij zich in 24 uur omschoolt tot een succesvol waarzegger: https://skepsis.nl/medium/. Daar legt hij uit hoe hij de ‘klanten’ paait met flatteuze algemeenheden, waar vrijwel iedereen zich in herkent. En hoe hij door slimme vragen te stellen de klanten zelf de onthullingen laat vertellen.

Ga er maar vanuit dat een medium of waarzegger, bij wie je moet betalen voor een consult, niet de toekomst kan voorspellen. Want iemand die dat wel kan, zou voldoende op de beurs, in het casino of met de staatsloterij kunnen verdienen. Geld vragen voor seances is dan overbodig.